Güvenli İnternet Kullanımı Semineri

Okulumuz konferans salonunda Siber Güvenlik Uzmanı Okan ALGÜN tarafından öğrencilerimize güvenli internet kullanımı hakkında bilgilendirme semineri yapılmıştır. Konuşmacı Siber Güvenlik Uzmanı Okan ALGÜL’e ve seminere katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Bugün Okulumuzda misafir ettiğimiz Siber Güvenlik Uzmanı Okan Algün'nün  öğrencilerimize sunduğu bilgilendirme seminerinde,

Okan Algün  Öğrencilere, teknolojik sistemlerin hem kullanıcısı hem de yaratıcısı olarak insanın merkezi rolünü vurgulayan bir video ve çeşitli örneklerle konuyu açıkladı. Ardından, kötü niyetli kişilerin öğrencileri hangi yöntemlerle tuzağa düşürmeye çalışabilecekleri konusunda bilgilendirdi. Bu tuzağa düşmemek için alınması gereken önlemleri detayları ile anlattı.

Sunumun devamında, Türkiye'de en çok işlenen bilişim suçlarından örnekler, istatistik bilgiler ve öğrencilerin hukuki sorumlulukları hakkında bilgi verildi. Bu kapsamlı bilgilendirme süreci, öğrencilere dijital dünyada karşılaşabilecekleri riskleri anlamalarına ve bu risklere karşı korunmalarına yardımcı olmayı hedeflendi.

Seminer sonunda, gençlerin Siber Farkındalık konusundaki bilinçlerini arttığını ve onları bilinçli kullanıcılar haline getirmek adına önemli bir adım olduğunu vurgulamak isteriz.

Seminerden görüntüler:

12-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-2023