Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi

(216) 451 6704 Asuman SELCOK (Okul Muduru 0532 255 14 80)
Soğanlık Orta Mah. İşlem Sok. No3 Teknik Yapı İçi Kartal/ İstanbul
Vizyon
İnsana, tabiata, kendine değer veren; üniversite eğitimi için tam donanımlı, geleceğiyle ilgili en isabetli seçimi yapabilen, öğrenciler yetiştirmek.
Misyon
Öğrenci merkezli bir eğitim-öğretim yöntemiyle öğrencilerimizin bilgiye ve bilgi kaynaklarına en üst düzeyde ulaşmalarını sağlamak. Önce milli sonra evrensel olan her değeri tanıtmak için; gezi, sinema, tiyatro, müzik, kitap, iletişim, paylaşma gibi alanlarda çalışmalar planlamak ve gerçekleştirmek. Bilimin ışığında ve teknolojinin yolunda proje tabanlı çalışmalar yapmak. Öğrencilerimizin çevreye olan duyarlılıklarını artıracak projelerde çalışmalarını sağlamak. Kurumsal, paylaşılan, sürekli bir kurum kültürü oluşturmak için; Okul Dergisi, Özel Günler ve Kutlama Programları, Mezuniyet Törenleri, her alanda sanatsal aktiviteler planlamak ve gerçekleştirmek. Öğrencilerimizin iyi insan, iyi vatandaş olması, kendisine en uygun mesleği seçebilmesi için her türlü eğitici, yetiştirici çalışmaları planlamak ve gerçekleştirmek. Eğitim ve yönetim süreçlerinde toplam kalite kurallarını uygulamak.
Başarılar
Okulumuzun 2015-2016 yılında 48 öğrencisi yükseköğretim kurumuna yerleşmiştir. Ayrıca okulumuzun Edebiyat ile ilgili yarışmalarda, spor ile ilgili alanlarda, kısafilm yarışmalarında, scrabble turnuvalarında dereceleri bulunmaktadır.
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim.
09.00-16.05
Doğalgazlı merkezi sistem.
İngilizce,Almanca
Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.
Ulaşım
Kartal Merkezden kalkan Soğanlık minibüsü veya belediye aracına binilip Real Durağı´nda inildiği zaman 150 mt ileride Teknik Yapı Aplife Sitelerinin giriş kısmındadır. 134GK ve 134UK İETT otobüsleri ile gelindiğinde, Hasan Ferruh Özgen Anadolu lisesi Durağında inilip,okulumuza gelinebilir. Okulumuz aynı zamanda Kartal Köprüsü´ne yürüme mesafesi olarak 7-8 dk sürmektedir.
Yerleşim Yeri
SOĞANLIK ORTA MAH İŞLEM SK NO 3 KARTAL/İSTANBUL TEL 216 451 67 04 FAKS 216 451 67 05
İL MERKEZİNE 30 KM İLÇE MERKEZİNE 3 KM
170 (9.sınıflar)
Taban Puan:459 Tavan Puan:480
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Her sene öğrencilerimizin sene boyunca derslerde yaptıkları çalışmaların sergilendiği Bilim Şenliği düzenlenmektedir.
Okulumuzda kitap okuma grupları bulunmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda 2020-2021 yılında bir Erasmus+ proje kabul edilmiştir. Çalışmalara devam edilmektedir.